התחלנו את הרומן שלנו עם סין בשנת 2007 עם ההרשמה ללימודי מזרח-אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים.
לא הרבה אחרי זה מצאנו את עצמנו חורשים את המדינה בדרכים צדדיות, משפשפים את כישורי השפה, צוללים באוקיינוס הסיני ומתאהבים מעל הראש באחת התרבויות הכי מסתוריות ומרתקות שיש לעולם להציע..
לאחר שהיינו הראשונים לפתוח מגמת סינית בבתי ספר תיכוניים בארץ, הגיעה ההזדמנות לחזור לסין ולהעמיק את החיבור שלנו למדינה עם הזכייה של מרינה במלגת מצוינות ללימודי תואר שני באוניברסיטת רנמין (Renmin) היוקרתית בבייג'ינג.
וכך קרה, שבשנת 2014 עברנו לסין ללימודים מתקדמים שבמהרה התגלגלו להקמת המיזם החברתי המוביל בסין לשילוב בעלי מוגבלויות בחברה ובשוק התעסוקה: the inclusion factory, המפעל אשר הקמנו זכה להכרה ופרסים בינ"ל, מענקי מימון מהרשויות בסין ומהאיחוד האירופאי, וסופו שהפך להיות למקדם התעסוקה המוביל במדינה.
בסין זכינו לעבוד עם החברות המובילות בעולם, מקומיות ובינ"ל, להתמקצע בעבודה המורכבת עם הרשויות, להקים מפעלים, לנהל פרויקטים מורכבים, ולהכיר הכי מקרוב שאפשר את התרבות והעם הסיני, החל מחדרי הלידה שם נולדו ילדינו ועד אולם בתי המשפט ליישוב סכסוכים.
אחרי כמעט עשור של חיים בסין, חזרנו ארצה בשנת 2023, הפעם כמשפחה, והקמנו את סינולוגית;
מייעצת, מלווה ומנהלת מיזמים משותפים ופרויקטים אסטרטגים ארוכי טווח בין חברות ישראליות וסיניות. הניסיון שצברנו בסין, הקשרים האיכותיים שבנינו, והמיומנות בגישור התרבותי בין מזרח למערב הם הערך המרכזי שסינולוגית מביאה, ואותו אנחנו חולקים עם לקוחותינו.
אנחנו יודעים מניסיון שיש לישראל וסין המון מה להפיק משיתופי פעולה. ושמלבד נקודות השקה רבות, המדינות גם משלימות אחת את השנייה באין ספור היבטים. ואת זה בדיוק אנחנו מקדמים בסינולוגית.